Moghadasi N, Khanmohammadi M, Saremi H, Haghighatbin M. Investigating and measuring physical-environmental and social resilience in residential complexes, case study: Koi No Bonyad residential complex (asp towers). Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2022; 3 (2) :69-96
URL:
http://udd.modares.ac.ir/article-40-62943-fa.html
مقدسی نگین سادات، خانمحمدی مرجان، صارمی حمیدرضا، حقیقت بین مهدی. سنجش و بررسی تاب آوری کالبدی-محیطی و اجتماعی در مجتمع های مسکونی، نمونه موردی: کوی نو بنیاد( برج های asp). گفتمان طراحی شهری
مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. 1401; 3 (2) :69-96
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-62943-fa.html
1- دانشجوی دکتری معماری، گروه معماری، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
2- استادیار گروه معماری، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران (نویسنده مسئول). ، m.khanmohamadi@iau-arak.ac.ir
3- دانشیار رشته شهرسازی، گروه شهرسازی و طراحی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
4- استادیار رشته معماری، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
چکیده: (1971 مشاهده)
اهداف: در سالهای اخیر، مطالعه دربارهی مفاهیم تابآوری در مناطق مختلف شهری در مقیاسهای مختلف، توجه ویژهای را به خود جلب کرده است، هرچند سطح و تعداد این مطالعات بسیار کم میباشد. بهویژه در شهر تهران که به یک باره از دوره سنت وارد دوره مدرن شده است این موضوع میتواند مورد توجه قرار گیرد.
روشها: در پژوهش کنونی ابتدا از طریق مطالعات کتابخانهای در این زمینه، آیتمهای مربوط به تابآوریهای کالبدی محیطی و اجتماعی در مجتمعهای مسکونی، استخراج گردید. سپس در این مجتمعها حالتهای متعددی از این نوع تابآوریها وجود دارد که با مطالعه و طبقهبندی آنها میتواند به میزان مطلوبیت این مجتمعها دست یافت. نمونه موردی مورد مطالعه در این پژوهش، مجتمع مسکونی کوی نوبنیاد میباشد، زیرا بااینکه سال ساخت آن بالای آن، از محبوبیت بسیاری برخوردار است. این پژوهش با روش تفسیری و در قالب تحلیل کیفی و کمی صورت پذیرفته است. پرسشنامه که در مورد سنجش میزان تابآوری کالبدی-محیطی و اجتماعی میان ساکنین این مجتمع توزیع گردید.
یافتهها: از یافتههای این پژوهش میتوان دریافت که مجتمع کوی نوبنیاد (برجهای آ.اس.پ) علیرغم قدمت بالای آن، میزان تابآوری متوسط تا زیاد دارند.
نتیجهگیری: با بررسی انجام شده، میتوان الگوهای استفاده شده در این مجتمع را که باعث ماندگاری، محبوبیت و تابآوری بالای آن شده، در طراحی مجتمعهای مسکونی مدرن به کاربرد تا بتوانیم ساختمانهای ماندگار داشته باشیم.
نوع مقاله:
پژوهشی کوتاه |
موضوع مقاله:
منظر شهری دریافت: 1401/4/25 | پذیرش: 1401/5/4 | انتشار: 1401/6/10