ramezi M, yeganeh M, Bemanain M. Analyzing the Effect of Spatial Distinction on the level of Common Values between Citizens (Case Study: Selected Neighborhoods of Ahvaz). Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2022; 2 (3) :59-70
URL:
http://udd.modares.ac.ir/article-40-59034-fa.html
رامزی منصور، یگانه منصور، بمانیان محمدرضا. تحلیل تأثیر تمایز مکانی بر میزان ارزشهای مشترک بین شهروندان(مطالعه موردی: محلات منتخب اهواز). گفتمان طراحی شهری
مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. 1400; 2 (3) :59-70
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-59034-fa.html
1- گروه معماری ، واحد شهرکرد ، دانشگاه ازاد اسلامی ، شهرکرد، ایران
2- تربیت مدرس ، yeganeh@modares.ac.ir
3- تربیت مدرس
چکیده: (1542 مشاهده)
بیان مسئله: ارزشهای مشترک بین ساکنین و شهروندان یک محله از اهمیت بسزایی در داشتن یک ذهنیت جمعی و مشترک برخوردار است. بوجود آمدن ارزشهای مشترک در محله به عوامل متعددی بستگی دارد. یکی از کیفیتها و مفاهیمی که بر این ارزشهای مشترک تأثیر زیادی دارد، تمایز مکانی محله است. هدف این مقاله بررسی تأثیر میزان تمایز مکانی محله ها بر میزان شکل گیری ارزشهای مشترک بین شهروندان است.
روش ها: این پژوهش با استفاده از پیمایش و بر اساس مطالعات میدانی در محله شهر اهواز و بر اساس نظرات 663 نفر از ساکنان محلات منتخب انجام گرفته است.
یافتهها: بسیاری از مسائل شهر و آسیبها ناشی از نداشتن ارزشهای مشترک و ذهنیت جمعی و فهم جمعی مشترک است. محله هایی که دارای ویژگی منحصربهفرد، تشخص ویژه و تمایز مکانی متفاوت هستند، میتوانند تأمینکننده خیلی از کیفیتها باشند. ارزشهای مشترک منجر به درک و فهم مشترک از محله شده، تجارب جمعی و مشترک را ارتقا داده و در نتیجه بر کیفیت زیست محله ای و کیفیت زیست شهری اضافه میکند.
نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان میدهد که تمایز مکانی محله ها به میزان بسیار معنی داری منجر به شکل گیری و ارتقاء میزان ارزشهای مشترک و جمعی بین شهروندان میگردد؛ و تمایز سیمای کالبدی و تشخص محله در این بین از مهمترین عوامل به شمار می آیند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کیفیت فضاهای عمومی شهری دریافت: 1400/11/6 | پذیرش: 1400/11/10 | انتشار: 1400/11/10