دوره 5، شماره 4 - ( 1403 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 83-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehdilou S, Dolatabadi F, Yaghoobi M. Embodied Mind in Place: A Study of the Relationship Between Mind, Body, and Urban Environment.. Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2024; 5 (4) :67-83
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-76732-fa.html
مهدیلو سویل، دولت آبادی فریبرز، یعقوبی سنقرچی معصومه. ذهن متجسد در مکان: تبیین رابطه‌ بین ذهن، بدن و محیط شهری. گفتمان طراحی شهری
مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. 1403; 5 (4) :67-83

URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-76732-fa.html


1- دانشجوی دکتری معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران غرب، تهران، ایران
2- استادیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، تهران، ایران ، F.dolatabadi@wtiau.ac.ir
3- استادیار، دانشکده هنر و معماری،دانشگاه ازاد اسلامی، واحد اردبیل، اردبیل، ایران
چکیده:   (99 مشاهده)
طرح مسئله: چگونه مکان فراتر از یک فضای فیزیکی، بر شکل‌گیری هویت، شناخت و تجربه انسان تأثیرگذار است؟ این مقاله با هدف بررسی این پرسش بنیادین، به تبیین تعامل پیچیده میان انسان و محیط ساخته پرداخته است.
هدف: ارائه مدلی جامع از فرایند تجربه حسی-حرکتی انسان و ایجاد ارتباط غیرکلامی مؤثر با محیط، به منظور تسهیل امکان طراحی فضاهای با کیفیت‌تر و انسانی‌تر است.
روش: با اتکا بر روشی توصیفی-تحلیلی و بررسی عمیق ادبیات موضوع، این مقاله به‌دنبال تبیین الگوهای پنهان بین فضا، تجربه و معنا است. تحلیل کیفی متون، ابزاری کلیدی برای دستیابی به این هدف بوده است.
یافته‌ها: مکان، صرفاً یک بستر فیزیکی نیست، بلکه یک بستر معنایی است که در آن، هویت فردی و جمعی شکل می‌گیرد. نمادها و عناصر بصری فضایی، به عنوان زبانی مشترک، امکان برقراری ارتباط با محیط اطراف و معنایابی را فراهم می‌کند. ذهن انسان به شدت تحت تأثیر ساختارهای فضایی قرار دارد و فضاها می‌توانند بر ادراک، احساسات و رفتارها تأثیر بگذارند.
نتیجه‌گیری: با درک عمیق از رابطه انسان و مکان، می‌توان به طراحی فضاهایی پرداخت که نه تنها پاسخگوی نیازهای فیزیکی انسان باشند، بلکه به ارتقای کیفیت زندگی، تقویت حس تعلق و شکل‌دهی به هویت جمعی نیز کمک کنند. ذهن، بدن و محیط به طور جدایی‌ناپذیری با هم مرتبط هستند و درک این رابطه پیچیده، برای ایجاد محیط‌های انسانی پایدار و پویا ضروری است. مدل ارائه شده، می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای طراحان و برنامه‌ریزان شهری مورد استفاده قرار گیرد.
 
متن کامل [PDF 1595 kb]   (59 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: فرهنگ و هویت در شهر
دریافت: 1403/6/5 | پذیرش: 1403/6/25 | انتشار: 1403/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.