دوره 5، شماره 1 - ( 1403 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 132-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kiani K, bemanian M R. Analytical Assessment of Aesthetic Emotions in Arbaeen Pilgrimage. Urban Design Discourse a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2024; 5 (1) :114-132
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-68291-fa.html
کیانی کیوان، بمانیان محمدرضا. سنجش تحلیلی احساسات زیباشناختی در پیاده روی اربعین. گفتمان طراحی شهری مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. 1403; 5 (1) :114-132

URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-68291-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس-دانشکده هنر و معماری
2- دانشگاه تربیت مدرس-دانشکده هنر و معماری ، bemanian@modares.ac.ir
چکیده:   (506 مشاهده)
اربعین نمایشی بی بدیل از تعامل باورهای فرهنگی آئینی با زمان و مکان می باشد. پیاده روی اربعین نمایشی از خلوص باورهای انسانی در عرصه عمل می باشد. پژوهش حاضر بدنبال سنجش جنبه های زیبایی شناختی این مسیر و مولفه های مثبت و منفی آن و ارائه راهکاری برای بهبود نکات مثبت و برطرف نمودن نکات منفی می باشد. سنجش ادراک زیباشناختی و قضاوت آن فرایند بسیار پیچیده ای می باشد که نیازمند مطالعات تجربی و مستلزم مفهوم سازی و سنجش عواطف انسانی می باشد، اندازه گیری مفاهیم احساسی تنها به جنبه های هنری عناصر محدود نمی شود بلکه به طراحی، محیط، طبیعت و حتی پیش زمینه های فکری نیز مربوط است. هدف این پژوهش ارزیابی احساسات زیبایی شناسی زوار در پیاده روی اربعین بوده که اهدافی همچون عوامل موثر بر احساسات زیبایی شناسی، تاثیر محیط بر احساسات زیبایی شناسی در اربعین، تاثیر احساسات بر رضایت افراد و ارائه پیشنهاد برای بهبود محیط و بهبود احساسات زیبایی شناسی زوار نیز در این پژوهش پاسخ داده شده است.
روش این از نوع ترکیبی و به صورت کمی-کیفی بر اساس پرسشنامه و مصاحبه می باشد. اطلاعات پژوهش حاضر به کمک منابع کتابخانه ایی، بازدید میدانی و شرکت در مراسم اربعین، مصاحبه و پرسشنامه تخصصی (مقیاس سنجی احساسات زیباشناختی[1] ) تهیه شده، این پرسشنامه از پانزده خرده مقیاس تشکیل شده است، پرسشنامه توسط دویست نفر نفر از شرکت کنندگان در مراسم باشکوه اربعین هزار و چهار صد و یک هجری شمسی تکمیل شده است. پژوهش حاضر بر مبنای روش استدلال منطقی و تحلیل کیفی اطلاعات تدوین گشت است که رویکرد جامعی در نتیجه گیری خود دارد. بر اساس اطلاعات این پژوهش می توان بیان نمود که که با بهبود سه حوزه فرهنگی - آئینی، زیرساختی و مدیریتی می توان کیفیت پیاده روی اربعین را افزایش داد و چالش های آن را بر طرف نمود، این اقدامات شامل آموزش‌های فرهنگی، ایجاد زیرساخت‌ های بهبود یافته، برنامه ‌ریزی مناسب، هماهنگی بین نهادها، استفاده از فناوری، نظارت و ارزیابی می‌شوند.
 
[1] AESTHEMOS
متن کامل [PDF 1360 kb]   (312 دریافت)    
نوع مقاله: توصیفی و نظرسنجی | موضوع مقاله: منظر شهری
دریافت: 1402/1/13 | پذیرش: 1402/5/8 | انتشار: 1403/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.