دوره 2، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 34-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sameti P, Farzad Behtash M R. Biophilic urban design to improve the quality of the environment with the approach of environmental perception (comparative study of Oslo and Ramsar). Urban Design Discourse a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2021; 2 (2) :21-34
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-54580-fa.html
صامتی پریسا، فرزاد بهتاش محمد رضا. طراحی شهری بایوفیلیک برای ارتقاء کیفیت محیط با رویکرد ادراک محیطی (مطالعه تطبیقی شهر اسلو و رامسر). گفتمان طراحی شهری مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. 1400; 2 (2) :21-34

URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-54580-fa.html


1- دانشجو کارشناسی ارشد
2- دانشگاه آزاد تهران شمال ، farzad.behtash@gmail.com
چکیده:   (3513 مشاهده)
امروزه با افزایش جمعیت و رشد بی‌رویه شهرها و پیشرفت فناوری و متعاقب آن تخریب محیط زیست، شرایط زندگی بسیاری از موجودات زنده دشوار شده است  که باعث دور شدن انسان از طبیعت  و عدم آسایش و آرامش شده است؛ طراحی بایوفیلیک با تسهیل و ارتقای کیفیت ارتباط انسان با طبیعت اطراف خود، با به کارگیری استراتژی‌های جهانی طراحی پایدار سعی بر کنترل تخریب محیط زیست  دارد تا محیط‌هایی با شرایط اجتماعی و فرهنگی ارتقاء یافته، همراه با ایجاد قدرت درک و پردازش و بهره‌گیری از تجارب گذشته خلق نماید تا درنهایت کیفیت زندگی شهری بهبود یابد. پروفسور بیتلی در پژوهش‌های گسترده خود، شهر اسلو را شهری ایده‌آل برای شهرسازی بایوفیلیک معرفی کرده‌اند. به همین منظور در این تحقیق با مد نظر قرار دادن این شهر به عنوان الگو و تطبیق این شهر با بلوار معلم در شهر رامسر به منظور ارتقای وضعیت بلوار به لحاظ شهرسازی بایوفیلیک صورت گرفته است. مقاله حاضر سعی دارد مبتنی بر روش توصیفی- تحلیلی و سنجش‌ها بصورت کیفی بررسی کند و با بیان توصیف، تحلیل و تفسیر مطالب راهکار های مؤثر بر ارتقاءکیفیت محیط با رویکرد ادراک محیطی در طراحی شهری بایوفیلیک ارائه دهد.
نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد، بلوار معلم در شهر رامسر پتانسل رسیدن به طراحی شهری بایوفیلیک را بر اساس مطالعه تطبیقی با شهر اسلو دارا می باشد و با به کارگیری مؤلفه های ادراک محیطی و طراحی بایوفیلیک، پیشنهاد طرح هایی برای ارتقاء کیفیت محیط شهروندان و بازدیدکنندگان را فراهم ساخت.
متن کامل [PDF 1017 kb]   (2736 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: کیفیت فضاهای عمومی شهری
دریافت: 1400/5/12 | پذیرش: 1400/5/24 | انتشار: 1400/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.