pilechiaha P, Najafi G, Dabaghian M. Indigenous Climate Design Patterns in Cold Cities, a Comparative Study of Iran and Nepal.. Urban Design Discourse a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2020; 1 (2)
URL:
http://udd.modares.ac.ir/article-40-38461-fa.html
پیله چی ها پیمان، نجفی قدسیه سادات، دباغیان محمدامین. بررسی تطبیقی الگوهای طراحی اقلیمی زیستگاهها دراقلیم سرد وکوهستانی ایران و نپال. گفتمان طراحی شهری مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. 1399; 1 (2)
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-38461-fa.html
1- استادیار ، p.pilechiha@modares.ac.ir
2- دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)
3- موسسه آموزش عالی کوثر
چکیده: (3266 مشاهده)
امروزه کشورها برنامهریزیهای خود درزمینه معماری را بهگونهای انجام میدهند تا به کمک معماری بومی و اقلیمی بتوانند علاوه بر آنکه ساکنین خود را از عوامل اقلیمی نامطلوب مثل باد، سرما و گرمای شدید محافظت کنند؛ به کمک طراحی مناسب آسایش را برای ساکنین به ارمغان بیاورند. معماری بومی هر دو کشور نپال و ایران بهعنوان الگویی گرانقدر از طراحی منطبق با اقلیم به شمار میرود اقلیم سرد و کوهستانی این دو کشور شرایط ویژهای را برای ساکنین ایجاد کرده است. هدف از نگارش این پژوهش ثبت الگوهای طراحی اقلیمی دو کشور و مقایسه تطبیقی این دو الگو بهمنظور ارائه راهکارهای نوین برگرفته از معماری بومی است. از این منظر مقاله حاضر کمک شایانی به پژوهشگران و طراحان این حوزه میکند. این پژوهش برگرفته از منابع کتابخانهای، اسنادی و آماری، به روش تحلیلی و پژوهشی و درنهایت نتیجهگیری تطبیقی، با رویکرد ترویجی و با اهداف کاربردی است. پس از جمعآوری و ثبت و تطبیق الگوهای طراحی اقلیمی دو کشور نتایج حاصل شد. درنهایت راهکارهای معماری بومی نپال که منطبق با معماری بومی و اقلیمی بود بهمنظور راه گشای معماری بومی ایران در جهت حصول آسایش ساکنین ارائه شد. امید است با استفاده از این راهکارها، در حفظ محیطزیست و صرفهجویی در مصرف انرژی گامی روبهجلو برداشته شود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کیفیت فضاهای عمومی شهری دریافت: 1398/9/4 | پذیرش: 1399/4/3 | انتشار: 1399/1/11