دوره 3، شماره 4 - ( 1401 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 46-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

beyti H, Pourjavadasl B. An Investigation into the Feasibility of Façade Design Guidelines for Newly Constructed Residential Facades(Case Study: Bagh-Shomal District along the Historic-Cultural Area of Tabriz Metropolis). Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2022; 3 (4) :28-46
بیتی حامد، پورجواد اصل باقر. بررسی تحقق پذیری ضوابط نماسازی در نماهای نوساز مسکونی (مطالعه موردی: محله باغشمال در محور تاریخی- فرهنگی کلانشهر تبریز). گفتمان طراحی شهری

1- عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز ، h.beyti@tabriziau.ac.ir
2- پژوهشگر معماری
بیان مسئله: امروزه یکی از مسائل مهم بافت‌های تاریخی، نمای ساختمان‌های نوساز هستند. ضوابط موجود برمبنای مؤلفه‌های متعددی تدوین شده ­اند تا علاوه بر ایجاد نماهایی متناسب و ­همگون با بستر و ابنیه تاریخی آن محدوده، با یکدیگر نیز هماهنگی داشته باشند؛ این در حالی است که با حضور در محدوده ­های تاریخی شهر، می­توان طیف متنوعی از نماهای نوساز را شاهد بود که از نظر هماهنگی با یکدیگر و همگونی با بستر، در وضعیت مناسبی قرار ندارند.
هدف: هدف نوشتار حاضر شناسایی نقاط ضعف و نواقص ناشی از عدم تحقق اهداف دستورالعمل­های تدوین شده در این زمینه از طریق واکاوی دستورالعمل­های موجود نماسازی در محدوده تاریخی شهر تبریز و بررسی ابعاد تحقق­ پذیری آن می­باشد.
روش: نوشتار حاضر از­ نظر فرایند اجرا، کیفی می­باشد و با بهره­ مندی از روش توصیفی- تحلیلی و ­استناد به متون علمی و انجام مطالعات میدانی به گردآوری منابع پرداخته است.
یافته‌ها: بررسی­ های انجام گرفته حاکی از دو نوع نارسایی عمده (نظری و عملی) در ارتباط با تحقق­ پذیری دستورالعمل­ نماسازی می­باشد.
نتیجه‌گیری: انجام اقدامات لازم در دو حوزه نظری (بازنگری دستورالعمل­ طراحی و اجرای نمای ساختمان‌ها در محور تاریخی- فرهنگی تبریز و تدوین مواردی شفاف و متناسب با ارزش‌ها و پتانسیل­های معماری کشور) و حوزه عملی (ایجاد سیستم­های نوین نظارت بر طراحی و اجرا نماهای نوساز به‌ویژه در حیطه دانش معماری) ضروری است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: منظر شهری
دریافت: 1401/6/3 | پذیرش: 1401/9/1 | انتشار: 1401/9/10