دوره 5، شماره 4 - ( 1403 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 98-85 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

razeghi F, jafariha R, mirzakhanlari N. Evaluation of Quality of Urban Parks from the Point of View of Urban Space for all Ages (Case Study: Mellat Park in Qazvin). Urban Design Discourse a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2024; 5 (4) :85-98
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-76491-fa.html
رازقی فاطمه، جعفری ها رضا، میرزاخانلری نرگس. کیفیت سنجی پارک های شهری از دیدگاه فضای شهری برای همه سنین (میدان پژوهش: پارک ملت قزوین). گفتمان طراحی شهری مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. 1403; 5 (4) :85-98

URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-76491-fa.html


1- کارشناس ارشد طراحی شهری، گروه طراحی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، Fatemeh.razeghi.97@gmail.com
2- استادیار معماری، گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران
3- کارشناس ارشد مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی، گروه مطالعات و حفاظت معماری و شهری ،دانشکده معماری، دانشگاه تهران ،تهران، ایران
چکیده:   (240 مشاهده)
بیان مساله: فضاهای همگانی بویژه پارک­ها، مکانی حیاتی برای اعضای خانواده­ در هر سنی به حساب می ­آیند، در حالیکه تا به امروز کمتر به بیان شاخص­های کیفیت فضایی برای همه سنین در پارک­ها پرداخته شده و به ندرت الزامات محیط برای گروه­های مختلف سنی ترکیب شده است.
اهداف: پژوهش حاضر به دنبال کشف شاخص­ها به عنوان ابزاری برای پیشروی به سوی جوامع مادام ­العمر از دیدگاه فضای شهری برای همه ­ی سنین، در پارک­ها و در سطحی بالاتر ارتقاء کیفیت فضای همگانی می­باشد.
روش: این پژوهش از نوع کاربردی و روش تحقیق در آن، توصیفی- تحلیلی است. در پژوهش پیش‌رو یک متغیر وابسته و 12 متغیر مستقل در پارک ملت قزوین به عنوان میدان پژوهش معرفی شده ­اند.
یافته ها: در این تحقیق دریافتیم «راحتی» و «مشارکت اجتماعی و تشویق به روابط بین نسلی» بیشترین تاثیر و «امنیت» و «غنای حسی و بهره گیری از خلاقیت در طراحی» کمترین تاثیر را در کیفیت طراحی پارک ملت، برای همه­ سنین ایفا می­کنند، همچنین شاخص‌های "ایمنی" و "غنای حسی و بهره ­گیری از خلاقیت در طراحی" در سنین پایین و شاخص‌های "امنیت" و "احترام به تنوع و تفاوت همه‌ سنین با هر میزان توانایی" در سنین بالا، از مهمترین عوامل موثر بر کیفیت این پارک به حساب می‌آیند.
نتیجه­ گیری: در نهایت دریافتیم که پارک ملت قزوین هنوز به عنوان پارکی برای همه­ سنین نمی­ باشد و در نتیجه متفاوت بودن اولویت شاخص­ها برای سنین مختلف درمی­ یابیم که دستیابی به میانگینی از تمام شاخص­ها می­تواند پارک را برای همه سنین مناسب گرداند.
 
متن کامل [PDF 937 kb]   (142 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کیفیت فضاهای عمومی شهری
دریافت: 1403/5/19 | پذیرش: 1403/7/9 | انتشار: 1403/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.