Tejareh S, habib F, Kamran Kasmaei H. Evaluation of the Qualitative Indicators of Building Envelope with Biomimicry Approach (Case Study of Kandavan Village). Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2022; 3 (4) :18-27
URL:
http://udd.modares.ac.ir/article-40-64572-fa.html
تجاره سارا سادات، حبیب فرح، کامران کسمایی حدیثه. ارزیابی شاخصهای کیفی پوستههای ساختمانی با رویکرد زیست تقلیدی (مطالعه موردی؛ روستای کندوان). گفتمان طراحی شهری
مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. 1401; 3 (4) :18-27
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-64572-fa.html
1- دانشجوی دکتری تخصصی معماری، واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی ، پردیس، ایران
2- استاد ، گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، f.habib.1186@gmail.com
3- استادیار ، گروه معماری ، واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی ، پردیس، ایران
چکیده: (1217 مشاهده)
اهداف: مطالعه پیش رو با هدف بررسی میزان بهرهمندی از رویکرد زیست تقلیدی در خانههای روستای کندوان انجام شده تا مشخص شود ایرانیان پیشین که امکانات بسیار محدودتری نسبت به ایرانیان امروز داشتهاند با توجه به چه معیارهایی سکونتگاهها با پایداری چند صد ساله را طراحی کردهاند.
روشها: برای رسیدن به هدف مذکور ابتدا رویکرد زیست تقلیدی که رویکردی نوین است، شناسایی شد و سپس سکونتگاههای روستای کندوان مورد مطالعه قرار گرفتند و با استفاده از مدلی که مؤلفه و معیارهای آن با نرمافزار سوپر دسیژنز ارزشدهی شده بود، ارزیابی شد تا معیارهای پاسخده اقلیمی در این منطقه شناسایی و تدقیق شوند.
یافتهها: معیارهای پاسخده اقلیمی همراستا با هدف پایداری در رویکرد زیست تقلیدی و در سه گروه مؤلفه شکلی، کالبدی و عملکردی در روستای کندوان شناسایی و ارزیابی شدند.
نتیجهگیری: خانههای کندوان با توجه به پتانسیل خاص اکوسیستم منطقهای طراحی شدهاند و عواملی که میتوانند کمککننده در شکلدهی چنین مسکنهای پایداری باشند شناخته شدند. با معرفی معیارها و ارزیابی آنها میتوان با توجه به میراث ارزشمند گذشتگان و تکنولوژیهای امروز اقامتگاههایی هماهنگتر با طبیعت و با پایداری بیشتر طراحی کرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
محیط زیست و اقلیم شهری دریافت: 1401/7/11 | پذیرش: 1401/7/23 | انتشار: 1401/9/10