Jamali S, Modabrian A. Comparison of new theories in architecture and urban planning regarding the corona pandemic situation. Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2022; 3 (2) :52-68
URL:
http://udd.modares.ac.ir/article-40-62615-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ، Alimdbrn31@gmail.com
چکیده: (1695 مشاهده)
اهداف: امروزه پس از تجربه اپیدمی کرونا برای بسیاری از کارشناسان، تأثیر برنامههای توسعه شهری بر انتشار ویروس مسجل شده است که نظریههای جدید در معماری و شهرسازی در رابطه با وضعیت پاندمی کرونا میتواند راهحلهای مناسبی پیش روی طراحان قرار دهد.
روش تحقیق: بر اساس مطالعات تحلیلی و توصیفی بوده و بر اساس روابط متقابل و مقایسه میان متغیرهای مستقل و نظریههای جدید در معماری و شهرسازی در رابطه با وضعیت پاندمی کرونا و متغیرهای وابسته تدوین گردیده است.
یافتهها: توسعه متراکم شهرها و ارتباط زیاد مردم با یکدیگر به دلیل زندگی شهری متراکم، راههای شکستن زنجیره انتشار ویروس را سختتر میکند؛ بنابراین تابآوری شهرها با وجود نادیده گرفته شدن در مرحله توسعه، در هنگام بروز بحران اهمیت بالایی دارد. عواملی مانند الگو سکونت، استفاده از نهادهای محلی، شهرسازی محله محور، عرصه عمومی، حملونقل شهری، کسبوکارهای خرد و محلی و زیرساختهای هوشمند مانند توسعه خدمات شهری الکترونیک، در گسترش بیماریهای واگیردار در شهرها و کلانشهرها بسیار تأثیرگذار هستند شیوع COVID-19 تغییرات الگوی بالقوه جدیدی را پیشنهاد میکند که احتمالاً الگوهای توسعه ما را تغییر میدهد، بهویژه از هر دو بخش ساختوساز و محیطزیست.
نتیجهگیری: همهگیری چشمگیرترین اختلال در فعالیتهای انسانی در یک نسل بوده است. برای بسیاری از طراحان، زمانی برای تمرکز مجدد و بازنگری در نحوه طراحی محصولات، ساختمانها و شهرها بوده است.
نوع مقاله:
مروری تحلیلی |
موضوع مقاله:
نظریه های طراحی شهری دریافت: 1401/4/10 | پذیرش: 1401/5/4 | انتشار: 1401/6/10