دوره 2، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 57-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farzad Behtash M R, Ertefaei F. Introducing Three New Approaches to Urban Runoff Management in Order to Replace Creative Methods with the Goal of Solving Related Problems in Urban Spaces. Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2022; 2 (3) :43-57
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-56113-fa.html
فرزاد بهتاش محمد رضا، ارتفاعی فربد. معرفی سه رویکرد نوین مدیریت رواناب شهری در راستای جایگزینی شیوه‌هایی خلاقانه با هدف حل معضلات مرتبط در فضاهای شهری. گفتمان طراحی شهری
مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. 1400; 2 (3) :43-57

URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-56113-fa.html


1- استادیار گروه شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران ، farzad.behtash@gmail.com
2- دانشجوی دکتری، رشته شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران
چکیده:   (1729 مشاهده)
بیان مسئله: در قرن حاضر، با گسترش شهرنشینی و توسعه‌های شهری، سطوح نفوذ ناپذیر (آسفالت، بتن) نیز افزایش یافته است و این تغییرات موجب شده تا رواناب‌ها در شهر جاری گردند و متعاقبا مشکلاتی از جمله اختلال در عبور و مرور، آلودگی آب‌های پذیرنده، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و شکل گیری سیلاب‌ها را در پی داشته باشند. روش‌های سنتی نیز امروزه کارایی چندانی ندارند و حتی در برخی موارد موجب تشدید این معضلات می‌گردند. از این رو نیاز به  روش‌های نوین و خلاقانه به منظور مدیریت رواناب‌ها بیش از پیش احساس می‌گردد.
یافته‌ها: سه رویکرد «طراحی شهری حساس به آب»، «توسعه کم اثر» و «سیستم‌های زهکشی پایدار شهری» از جمله این روش‌های نوین و کارا در زمینه مدیریت رواناب شهری محسوب می‌گردند که مبتنی بر اصول پایداری شکل گرفته‌اند و علاوه بر مدیریت رواناب‌ها، دارای مزایای چندگانه (حفظ شرایط زیست محیطی و تکمیل چرخه آب شهری) نیز می‌باشند.
روش: این پژوهش از نظر هدف، بنیادی و از منظر روش تحلیل، جزء پژوهش‌های نظری محسوب می‌گردد که در آن با بهره بردن از منابع اینترنتی و اسناد کتابخانه‌ای تلاش بر آن است که مفاهیم، اهداف و مزایای سه رویکرد مذکور شناسایی گردند.
نتیجه‌گیری: نهایتا با استخراج اهداف مشترک، میزان موفقیت در تحقق هر هدف، با استفاده از ماتریس مطلوبیت مشخص شده و با توجه به این موارد علاوه بر تدوین مدل مفهومی مدیریت پایدار رواناب شهری، جدول راهبردهای رسیدن به چنین شیوه‌ای نیز احصا شده است.
متن کامل [PDF 624 kb]   (1547 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: نظریه های طراحی شهری
دریافت: 1400/7/13 | پذیرش: 1400/10/28 | انتشار: 1400/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.