دوره 2، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 87-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kheirkhah Z, Nemati Mehr M. Ecovillage as a Comprehensive Model for the Sustainable Development of Urban-Villages (Case Study: The Urban-Village of Farahzad, Tehran, Iran). Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2022; 2 (3) :71-87
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-55605-fa.html
خیرخواه زینب، نعمتی مهر مرجان. الگوی اکوویلیج، رهیافتی کارآمد در جهت توسعه پایدار روستاهای درون‌شهری (مطالعه موردی: روستاشهر فرحزاد شهر تهران). گفتمان طراحی شهری
مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. 1400; 2 (3) :71-87

URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-55605-fa.html


1- دانشجوی دکترای طراحی شهری دانشگاه شهید بهشتی
2- دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، گروه طراحی و برنامه ریزی شهری و منطقه ای، دانشگاه شهید بهشتی، ، m_nematimehr@sbu.ac.ir
چکیده:   (1746 مشاهده)
اهداف: هدف از این پژوهش، معرفی الگوی اکوویلیج به‌عنوان رهیافتی کارآمد در جهت پایداری سکونت‌گاه‌های انسانی و پاسخی مناسب به چالش‌های موجود در روستاشهرهایی که در مواجهه با توسعه فیزیکی شهرها قرار گرفته‌اند، می‌باشد.
روش‌ها: روش این پژوهش توصیفی- تحلیلی می‌باشد. بدین‌صورت که در بخش نظری به بررسی و استخراج اصول اکوویلیج‌ها از طریق بررسی و تحلیل متون (روش اسنادی) پرداخته شده و چارچوب مفهومی‌ و اهداف عام توسعه پایدار روستاشهرها مبتنی بر الگوی اکوویلیج تدوین گردیده است. در بخش مطالعات تجربی، مطالعات میدانی و بازدید از محل به‌منظور شناخت بهتر نمونه پژوهش و آشنایی با مسائل آن صورت گرفته و چارچوب طراحی شهری روستاشهر فرحزاد پس از انتخاب گزینه مفهومی ‌برتر بر اساس تکنیک فرایند تحلیل سلسه‌مراتبی تدوین گردیده است.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های پژوهش، الگوی اکوویلیج دارای چهار بعد اصلی ‌زیست‌محیطی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و هیجده اصل می‌باشد که در روستاشهر فرحزاد، بعد زیست‌محیطی و سپس بعد اجتماعی و اقتصادی دارای بیشترین اهمیت می‌باشند. چارچوب انتخابی روستاشهر فرحزاد بر اساس تکنیک فرایند تحلیل سلسه‌مراتبی، بر مبنای تأکید بر نقش گردشگری و مسکونی روستاشهر و در نظر گرفتن دو محدوده محلی و گردشگری می‌باشد.
نتیجه‌گیری: الگوی اکوویلیج، الگویی همه‌جانبه در راستای توسعه پایدار روستاشهر فرحزاد و روستاشهرهای هدف می‌باشد. اصول و اهداف اکوویلیج هر دو بعد ماهوی و رویه‌ای را در برمی‌گیرد که با فرایندی از پایین به بالا و مشارکت ساکنان و نهادهای محلی انجام پذیر می‌باشد.
متن کامل [PDF 716 kb]   (857 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: محیط زیست و اقلیم شهری
دریافت: 1400/6/23 | پذیرش: 1400/11/8 | انتشار: 1400/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.