دوره 2، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 105-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

arzani birgani M, kohzadi seyf abad O. Evaluative analysis Procedural challenges of urban management with a content analysis approach Granheim and Landmann (case study : metropolis Ahvaz). Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2021; 2 (2) :85-105
ارزانی بیرگانی مهرناز، کهزادی سیف آباد عمران. تحلیل ارزیابانه چالش های رویه ای مدیریت شهری با رویکرد تحلیل محتوا گرانهیم و لاندمن(مورد پژوهی: کلانشهر اهواز). گفتمان طراحی شهری

1- دانشجوی دانشگاه آزاد واحد اهواز ، arzanimehrnaz@gmail.com
2- استاد هیئت علمی گروه شهرسازی دانشگاه آزاد واحد شوشتر
چکیده:   (2015 مشاهده)
  گسـتردگی و پیچیدگی مسـائل شهری و رشـد و توسعه روز افـزون شـهرها، مدیریـت امـور شـهر را بـه وظیفه ای دشـوار تبدیل نموده اسـت .برخی مسائل موجود در شهر ، ناملموس و پنهان هستند اما مهم تر و بنیادی تر از مسائل آشکار شهر به شمار می آینـد. این پژوهش در پی پاسخگویی به این سوال است که مهمترین چالش های رویه ای مدیریت شهری در کلانشهر اهواز کدامند.در جهت پاسخ به این سوال پس از مطالعه متون نظری و نیم نگاهی به پژوهش های مرتبط با موضوع مدیریت شهری در تحلیل ترکیبی و چند مرحله ای ،ابتدا در مرحله اول از مجموعه مدیران شهری ، مردم و متخصصین مصاحبه ای نیمه ساختار یافته صورت گرفت . بنابر بنیادین بودن شیوه تحلیل محتوای گرانهیم ،داده ها با استفاده از رویکرد تحلیل محتوا و به روش گرانهایم و لاندمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سپس در مرحله دوم با استفاده از پرسشنامه ای، درون مایه های کشف شده از بخش اول مطالعه توسط متخصصین با تجربه حوزه شهرسازی و مدیریت شهری ، بر اساس ضریب اهمیت امتیاز دهی و با کمک آزمون فریدمن در نرم افزار SPSS  اولویت بندی شدند. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که ، مهمترین و بنیادی ترین چالش های حوزه مدیریت شهری در کلانشهر اهواز از دیدگاه متخصصین مربوط به قوانین ، ساختار و اخلاق حرفه ای می باشد.

نوع مقاله: توصیفی و نظرسنجی | موضوع مقاله: طراحی شهری و اقتصاد سیاسی
دریافت: 1400/2/17 | پذیرش: 1400/3/29 | انتشار: 1400/6/10