دوره 1، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 53-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pakzad J. Towards the Meaning and Position of Urban Vitality. Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2020; 1 (1) :45-53
پاکزاد جهانشاه. جستاری پیرامون مفهوم و جایگاه سرزندگی. گفتمان طراحی شهری

گروه طراحی شهری، دانشکده معماری وشهرسازی،دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران ، jahanshahpakzad.u@gmail.com

تقریباً تمام نظریه‌پردازان به نام غربی، کم و بیش گوشه چشمی به بحث سرزندگی داشته و در کتب و مقالات خود به آن اشاره کرده‌اند. در ایران از سویی به جز طراحان شهری و برخی برنامه‌ریزان و جغرافی‌دانان نیرویی از آن استقبال چندانی نکرده است و از سوی دیگر هنوز تفاهم و توافق چندانی بر معنای این مفهوم حکم‌فرما نشده است و بسیاری از متخصصان آن را شعارگونه و به‌دلیل عقب‌نماندن از مد روز به کار می‌برند. البته این استقبال از موضوع ناشناخته چندان غیر قابل درک نیست و نمونه‌های مشابه بسیاری به آن در طول سال‌های مواجهه با غرب و مدرنیسم در ایران تجربه شده است و اغلب راه به افراط و تفریط نیز برده است. در طرفداری از سرزندگی نیز به تبع از بزرگان خارجی حرفه و بدون آنکه به مفهوم و جایگاه آن توجه کافی شود و اینکه برای کی و کجا چنین حسی مناسب است، شعار سر داده می‌شود. در مطالعه حاضر، معنی و جایگاه سرزندگی شهری و سوء برداشت از این مفهوم در بافت‌های شهری ایران مورد بحث قرار گرفته است.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کیفیت فضاهای عمومی شهری
دریافت: 1398/6/27 | پذیرش: 1398/7/10 | انتشار: 1398/12/25