دوره 1، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghzadeh S, Golkar K, Lak A. The experience of "Play Street": A Tactical Urbanism Experience in Roodaki Street, District 10, Tehran, Iran.. Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2020; 1 (2)
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-33846-fa.html
صادق زاده سهیلا، گلکار کورش، لک آزاده. «خیابان در دست بچه ها»: تجربه طراحی شهری تاکتیکی در خیابان رودکی منطقه 10 تهران. گفتمان طراحی شهری
مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. 1399; 1 (2)

URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-33846-fa.html


1- عضو هیات مدیره سازمان نوسازی شهر تهران ، sadeghzadeh38@gmail.com
2- عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی، گروه برنامه ریزی و طراحی شهری
3- استادیار طراحی شهری دانشکده معماری و شهرسازی، گروه برنامه ریزی و طراحی شهری
چکیده:   (3524 مشاهده)

کیفیت فضای شهری و حضور ساکنان یکی از مهم‌ترین مسائل طراحی شهری امروز است زیرا تسلط حضور سواره امکان تردد گروه‌های مختلف اجتماعی و سرزندگی فضاهای شهری را کم‌رنگ کرده است. ضرورت توجه به این مسئله در بافت متراکم منطقه 10 که با کمبود فضاهای باز شهری گریبان گیر است، نیاز به خلق مکان برای حضور کودکان در فضای شهری را دوچندان کرده است.

 این مطالعه درصدد است تا روایت ، رویداد طراحی شهری تاکتیکی را دریکی از خیابان­های فعال منطقه 10 تهران تحت عنوان «خیابان در دست بچه­ها», با رویکرد کیفی و به «روش مطالعه موردی» بررسی کند و امکان حضور بیشتر کودکان را در فضای شهری واکاوی نماید. این رویداد بر اساس اصول شهرسازی تاکتیکی در جهت تحقق تأمین نیازهای ساکنان بخصوص کودکان و نوجوانان است تا با ارائه رویکردی از جنس اقدامات کوچک‌مقیاس پاسخ دهد. مطالعه موردی رویداد «خیابان در دست بچه­ها» که در آذرماه 1396 انجام‌شده است. گردآوری داده‌های پژوهش به روش مشاهده مشارکتی و مصاحبه نیمه ساختاریافته با 13 نفر از کارشناسان و 15 نفر از مخاطبان این رویداد، جمع‌آوری و به روش تحلیل محتوا ارزیابی‌شده است.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که رویداد شهرسازی تاکتیکی بر اساس «تفکر طراحی» در 5 گام «درک و همدلی», «تعریف موضوع»، «ایده پردازی»، «اجرای نمونه اولیه» و «آزمون» قابل‌برنامه‌ریزی و ارزیابی هستند. وقوع این رویدادها را می‌توان سرمشقی برای جریان تکاملی پروژه‌های شهرسازی تاکتیکی در خدمت مدیریت شهری متکی بر رویدادهای کوچک‌مقیاس و امکان تحقق ابزار غیررسمی «حکمروایی طراحی شهری» در جهت ارتقا کیفیت محیط برشمرد.

متن کامل [PDF 1157 kb]   (2293 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: نظریه های طراحی شهری
دریافت: 1398/3/23 | پذیرش: 1398/10/8 | انتشار: 1399/1/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.