جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای شهر تبریز.
اکبر عبدالله زاده طرف، الهام شیخ میلانی، مهسا فرامرزی اصلی، آرش ثقی اصل،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده
بیان مسئله: درواقع خیابانهای شهری بهعنوان مهمترین بخش از ساختار منظر شهری، منعکسکننده ارزشها و روابط اجتماعی-فرهنگی شهروندان بوده و بهخوبی میتواند بر مبنای آنها امکان زیستن در شهر و برقراری تعاملات اجتماعی را تسهیل و یا بر آنها تأثیر گذارد. از اینرو حرکت بهسوی فضاهای سرزنده شهری با وجود فضاهای عمومی پویا و انسانمحور که زمینه حضور فعال انسانها را در محیط فراهم نماید، در شهرها ضرورت بیشتری مییابد.
هدف: هدف تحقیق حاضر ارزیابی نقش منظر شهری انسانگرا در سرزندگی خیابانهای شهری تبریز از دیدگاه شهروندان میباشد. روشها: تحقیق بهصورت توصیفی-تحلیلی با هدف کاربردی میباشد. برای تعیین حجم نمونه از روش گلوله برفی استفاده شد. در تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار SPSS و روش ANP استفاده شد.
یافتهها: نتایج به دست آمده از تحلیل نهایی فضاهای انتخابی پژوهش بر مبنای مؤلفههای منظر انسان گرایانه و کیفیت سرزندگی نشان میدهد که محدوده چهارراه شریعتی تا چهارراه قونقا با وزن نرمال ۰,۴۹۸ از انطباق بیشتری با کیفیتهای استخراج شده دارد.
نتیجهگیری: نتایج نهایی اوزان نشان داد که بیشترین میانگین به زیر معیار عناصر شهری بیولوژیکی برمیگردد و مناظر خیابانهای شهر تبریز بر ادراک شهروندان و تفسیر و بازخوانی محیط توسط آنها تأثیر دارد. همچنین نتایج به دست آمده از تحلیل نهایی فضاهای انتخابی پژوهش بر مبنای مؤلفههای منظر انسانگرایانه و کیفیت سرزندگی، انطباق بیشتری با کیفیتهای استخراج شده دارد.
پرویز تقویی کلیبر، نسیم خانلو، آذر علی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده
بیان مساله: با شروع Covid-۱۹ در دنیا یکی از بحرانها در زمینه صنعت گردشگری است که به نوبه خود بر روی کیفیت و رفاه زندگی ساکنان مناطق گردشگری تاثیر گذاشته، که در این میان توجه به اثرات اجتماعی گردشگری بسیار ضروری است.
هدف: هدف تحقیق حاضر سنجش تاثیرات اجتماعی گردشگری بر کیفیت زندگی با شروع Covid-۱۹ در شهر تبریز می باشد.
روش ها: تحقیق حاضر با روش توصیفی-تحلیلی و پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق جمعیت بالای ۱۸ سال شهر تبریز می باشد. تحلیل اطلاعات از معادلات ساختاری (EMS) با نرم افزار Amos و SPSS استفاده شد.
یافته ها: یافته ها حاکی از این است که اعتماد بین فردی، دلبستگی به مکان، درک اثرات اجتماعی و Covid-۱۹ ﺑﺎ ﺿﺮﻳﺐ ﺗﺄﺛﻴر ۸۲۵/۰ و ۸۰۱/۰ و ۷۳۵/۰ و ۷۱۱/۰ بیشترین اثرات را بر کیفیت زندگی داشته است.
نتیجه گیری: در نتیجه هنگامی که افراد به مکان وارد می شوند، رفتارهای طرفدار اجتماعی و طرفدار محیطزیست را برای حفاظت از مکان خود برای کمک به هدف کاربردی آن (مزایای گردشگری) اتخاذ می کنند و از این رو از توسعه گردشگری حمایت می کنند. این امر به نوبه خود میتواند در برآورده کردن دیگر اهداف کلیدی پایداری و رفاه و ارتقای کیفیت زندگی ساکنان شهر تبریز در زمان ، کووید ۱۹و پیماریهای همه گیر و پس از آن نقش بیشتری داشته باشد.