جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای فرزاد بهتاش
پریسا صامتی، محمد رضا فرزاد بهتاش،
دوره ۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
امروزه با افزایش جمعیت و رشد بیرویه شهرها و پیشرفت فناوری و متعاقب آن تخریب محیط زیست، شرایط زندگی بسیاری از موجودات زنده دشوار شده است که باعث دور شدن انسان از طبیعت و عدم آسایش و آرامش شده است؛ طراحی بایوفیلیک با تسهیل و ارتقای کیفیت ارتباط انسان با طبیعت اطراف خود، با به کارگیری استراتژیهای جهانی طراحی پایدار سعی بر کنترل تخریب محیط زیست دارد تا محیطهایی با شرایط اجتماعی و فرهنگی ارتقاء یافته، همراه با ایجاد قدرت درک و پردازش و بهرهگیری از تجارب گذشته خلق نماید تا درنهایت کیفیت زندگی شهری بهبود یابد. پروفسور بیتلی در پژوهشهای گسترده خود، شهر اسلو را شهری ایدهآل برای شهرسازی بایوفیلیک معرفی کردهاند. به همین منظور در این تحقیق با مد نظر قرار دادن این شهر به عنوان الگو و تطبیق این شهر با بلوار معلم در شهر رامسر به منظور ارتقای وضعیت بلوار به لحاظ شهرسازی بایوفیلیک صورت گرفته است. مقاله حاضر سعی دارد مبتنی بر روش توصیفی- تحلیلی و سنجشها بصورت کیفی بررسی کند و با بیان توصیف، تحلیل و تفسیر مطالب راهکار های مؤثر بر ارتقاءکیفیت محیط با رویکرد ادراک محیطی در طراحی شهری بایوفیلیک ارائه دهد.
نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد، بلوار معلم در شهر رامسر پتانسل رسیدن به طراحی شهری بایوفیلیک را بر اساس مطالعه تطبیقی با شهر اسلو دارا می باشد و با به کارگیری مؤلفه های ادراک محیطی و طراحی بایوفیلیک، پیشنهاد طرح هایی برای ارتقاء کیفیت محیط شهروندان و بازدیدکنندگان را فراهم ساخت.
محمد رضا فرزاد بهتاش، فربد ارتفاعی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده
بیان مسئله: در قرن حاضر، با گسترش شهرنشینی و توسعههای شهری، سطوح نفوذ ناپذیر (آسفالت، بتن) نیز افزایش یافته است و این تغییرات موجب شده تا روانابها در شهر جاری گردند و متعاقبا مشکلاتی از جمله اختلال در عبور و مرور، آلودگی آبهای پذیرنده، کاهش سطح آبهای زیرزمینی و شکل گیری سیلابها را در پی داشته باشند. روشهای سنتی نیز امروزه کارایی چندانی ندارند و حتی در برخی موارد موجب تشدید این معضلات میگردند. از این رو نیاز به روشهای نوین و خلاقانه به منظور مدیریت روانابها بیش از پیش احساس میگردد.
یافتهها: سه رویکرد «طراحی شهری حساس به آب»، «توسعه کم اثر» و «سیستمهای زهکشی پایدار شهری» از جمله این روشهای نوین و کارا در زمینه مدیریت رواناب شهری محسوب میگردند که مبتنی بر اصول پایداری شکل گرفتهاند و علاوه بر مدیریت روانابها، دارای مزایای چندگانه (حفظ شرایط زیست محیطی و تکمیل چرخه آب شهری) نیز میباشند.
روش: این پژوهش از نظر هدف، بنیادی و از منظر روش تحلیل، جزء پژوهشهای نظری محسوب میگردد که در آن با بهره بردن از منابع اینترنتی و اسناد کتابخانهای تلاش بر آن است که مفاهیم، اهداف و مزایای سه رویکرد مذکور شناسایی گردند.
نتیجهگیری: نهایتا با استخراج اهداف مشترک، میزان موفقیت در تحقق هر هدف، با استفاده از ماتریس مطلوبیت مشخص شده و با توجه به این موارد علاوه بر تدوین مدل مفهومی مدیریت پایدار رواناب شهری، جدول راهبردهای رسیدن به چنین شیوهای نیز احصا شده است.