دوره 2، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 84-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

ahmadi E S, Afshinmehr V, Ahmadi S B, Pilechiha P. Evaluation of Mortar Containing Micro-nano Ceramic Pigments in Construction and Conservation to Landscape Beauty and Urban Development. Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2021; 2 (2) :63-84
احمدی عرفانه سادات، افشین مهر وحید، احمدی سید بدرالدین، پیله چی ها پیمان. ساخت، حفاظت و مرمت با ملات حاوی میکرو-نانو پیگمنت سرامیکی در راستای توسعه شهری و زیبایی منظر. گفتمان طراحی شهری

1- دانش آموخته،رشته مهندسی شهرسازی،دانشگاه پیام نور تهران-شرق
2- دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه پیام نور ، vafshinmehr@yahoo.com
3- پژوهشگر، دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه تربیت مدرس
4- گروه معماری، دانشگاه تربیت مدرس

اهداف: استفاده از روشها، فناوری مواد و مصالح میکرو- نانو ساختار و زیست سازگار در جهت تولید مالت حاوی پیگمنت سرامیکی (با سیمان رنگی سرامیکی) گامی در جهت توسعه و منظر شهری است.

روشها: روش تحقیق در این پژوهش با رویکرد کمی همراه با تحلیل کیفی از نوع روش ترکیبی؛ ابتدا از روش تحلیلی-کاوشی به خصوص در حوزه شهرسازی و در حوزه مواد و متالورژی از روش توسعه ای و درنهایت جهت جمع آوری و تحلیل اطلاعات و دستاوردها بهصورت تجربی (تمام آزمایشی) تحقیق را به نتایج عددی رسانده و درنهایت با تفسیر نتایج کیفی و کمی، نتیجه گیری نهایی پژوهش به سرانجام رسید.

یافتهها: با استناد به نتایج آزمایشی-کارگاهی و نتیجه قاب لقبول تست های مربوط به مالت سیمانی حاوی میکرو-نانو پیگمنت سرامیکی که در تست های مقاومت فشاری و نفوذپذیری آب و بخار نسبت به سیمان بدون افزودنی افزایش داشت، مشاهده شد ماندگاری مواد پیشنهادشده قابل قبول است. این مواد و مصالح ازنظر توسعه شهری باصرفه اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و نیز به علت طیف رنگ های متنوع این مواد و مصالح با ایجاد منظر زیبا نیز می توان استفاده نمود.

نتیجه گیری: درنهایت استفاده از روش ها، فناوری مواد و مصالح میکرو- نانو ساختار و زیست سازگار در جهت تولید مالت حاوی پیگمنت سرامیکی (با سیمان رنگی سرامیکی) می تواند گامی در جهت زیبایی منظر و توسعه شهری باشد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: محیط زیست و اقلیم شهری
دریافت: 1400/1/18 | پذیرش: 1400/4/23 | انتشار: 1400/6/10