دوره 2، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 62-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

mohammadzade M, Molaei A. Recognizing the dimensions and criteria of feasibility of urban plans in contemporary Iranian experiences. Urban Design Discourse
a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2021; 2 (2) :49-62
محمدزاده مریم، مولائی اصغر. بازشناسی ابعاد و معیارهای تحقق پذیری طرح های شهری در تجارب معاصر ایران. گفتمان طراحی شهری

1- دانشگاه هنر اسلامی تبریز
2- دانشگاه هنر اسلامی تبریز ، molaei.2488@gmail.com
یکی از دغدغه‏های همیشگی محافل طراحی شهری جستجو و تحلیل علل ناکامی پروژه‏های توسعۀ شهری است. به بیان دیگر، معمولاً این پرسش مطرح می‏شود که چرا این گونه پروژه‏ها، که بعضاً بر پایۀ نظریات و توسط نخبگان این حرفه تهیه شده اند، در مرحلۀ عمل به تولید فراورده‏های مطلوب منجر نگردیده اند؟ کندوکاو و تحلیل علل ناکامی پروژه‏های طراحی شهری و اهمیت بسیار بالای زمان و چگونگی اجرای طرح در این پروژه‏ها، موجب شد توجه متخصصان به بعد فرآیندی طراحی شهری معطوف گردد چراکه به نظر می‏رسید راه حل این مسئله در رابطه علی میان کیفیت فرآیند و کیفیت فرآورده باشد. همچنین برخی محققین معیارها و شاخص‏های تأثیرگذار بر تحقق‏پذیری طراحی شهری معرفی می‏نمایند که از مهمترین آن‏ها، که در این پژوهش نیز به آن‏ها پرداخته‏شده، می‏توان به عوامل برنامه ریزی و طراحی، عوامل مدیریتی، عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی و فرهنگی، عوامل حقوقی، عوامل اخلاقی اشاره کرد. این پژوهش مروری است بر مقالات و نظریات این حوزه.
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: طراحی شهری و اقتصاد سیاسی
دریافت: 1400/4/20 | پذیرش: 1400/6/14 | انتشار: 1400/6/10